+40773353413 / +40775307439 | beyouroumania@gmail.com
A fost odata ca niciodata

A fost odata ca niciodata

Once upon a time: fairy tales and myths across Europe

Proiect Erasmus+

Selectăm 5 participanți (1 lider de grup și 4 tineri) cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani pentru schimbul de tineri Once upon a time.

Căutăm tineri activi, implicați, interesați de tema diversității culturale și de învățare interculturală.

DETALII PROIECT

Perioada: 31 august – 7 septembrie 2020

Locație:  Jūrmala, Letonia

Țări participante: România, Letonia, Italia, Spania, Finlanda, Ungaria, Slovacia, Portugalia.

SCURTĂ DESCRIERE

Am observat că în societatea noastră există o creștere constantă a neînțelegerii conceptului de diversitate culturală, a conceptului de diversitate și a altor concepte relevante care ar trebui să fie comune, având în vedere faptul că diversitatea este una dintre valorile de bază ale Europei.

Lipsa unui concept comun despre diversitate, care este văzută ca o valoare și un bun de preț, a devenit un sol roditor pentru răspândirea multor valori negative, cum ar fi xenofobia și euroscepticismul.

Fără îndoială că, pe măsura globalizării rapide, diversitatea devine din ce în ce mai prezentă în toate aspectele vieții. Interconectarea lumii moderne extinde capacitatea noastră de a comunica și de a interacționa cu oameni din diferite culturi.

SCOP

Scopul principal al proiectului este de a transfera tinerilor valori europene precum diversitatea, înțelegerea interculturală și sensibilitatea prin utilizarea teatrului de păpuși și a basmelor tradiționale.

OBIECTIVE

 • creșterea gradului de conștientizare a învățării și a sensibilității interculturale prin utilizarea teatrului de păpuși, a povestirilor, a basmelor tradiționale și prin descoperirea conceptelor de identitate și diversitate;
 • consolidarea valorilor europene, precum înțelegerea reciprocă, toleranța, cetățenia activă și combaterea valorilor negative ca xenofobia, rasismul, homofobia și euroscepticismul;
 • descoperirea și exploatarea potențialului povestirii prin prezentarea basmelor tradiționale și folosirea teatrului de păpuși ca o procedură de învățare valoroasă pentru dezvoltarea competenței interculturale a tinerilor;
 • crearea și realizarea unui basm intercultural comun pe tema învățării interculturale de către tineri care va fi prezentat în public pentru alți tineri la nivel internațional și local.

ACTIVITĂȚI

 • ateliere de educație non-formală;
 • relatare de basme și povești tradiționale din țările partenere;
 • folosirea artei stradale precum teatrul de păpuși;
 • activități teambuilding;
 • activități de povestire;
 • pregătire piesă de teatru.

CUM APLICI?

 1. Citești informațiile complete despre proiect, disponibile în INFOPACK;
 2. Completezi FORMULARUL DE SELECȚIE până la 10 iulie 2020.
 3. Participanții selectați vor trebui să realizeze un scurt videoclip (de 2-3 minute) în care să vorbească despre ei înșiși, despre motivul pentru care doresc să participe și de ce li se pare interesant subiectul (mituri și povești) schimbului de tineri.

Notă! Programul Erasmus+ acoperă cheltuielile de cazare, masă și activități. Costurile de transport vor fi decontate după proiect în limita a 275 euro. Participanții selectați vor trebui să își acopere costurile de transport care vor fi decontate după încheierea proiectului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *