Comunicat de presă YouthPreneurs

Comunicat de presă “YouthPreneurs: Cultivating the Entrepreneurial Spirit”

Schimb de tineri Erasmus+

Cod proiect: 2022-1-RO01-KA151-YOU-000057389, referință activitate LM-EXCH-P-5

13-20 octombrie – Târgoviște

În perioada 13 – 20 octombrie 2023, Asociația Be You a fost gazda schimbului de tineri “YouthPreneurs: Cultivating the Entrepreneurial Spirit” implementat în cadrul programului Erasmus+. Acest proiect a adus împreună 45 de tineri și lideri de tineret din comunitatea dâmbovițeană și din Bulgaria, Macedonia de Nord, Polonia și Lituania.

Activitatea a avut ca scop creșterea nivelului de cunoștințe despre antreprenoriat, conceptul de branding, dinamica pieței muncii și dezvoltarea competențele transversale pentru a crea un brand personal puternic.

Obiectivele activității au avut în vedere:

  • înțelegerea conceptului de antreprenoriat și a elementelor sale de bază;
  • îmbinarea abilităților transversale și tehnice pentru a excela în carieră și a crea branduri personale autentice;
  • dezvoltarea abilității de a crea un brand personal de impact.

Astfel, activitățile desfășurate au avut la bază educația non-formală, folosind elemente de joc și joacă pentru a face învățarea mai accesibilă și interactivă, ceea ce a dus la crearea unor rezultate valoroase din partea participanților. Printre cele mai semnificative activități ale schimbului de tineri se află:

  1. Întâlnirea cu un tânăr antreprenor: Participanții au avut ocazia să se întâlnească cu Lucian Bădoiu, un tânăr antreprenor din Dâmbovița, care a împărtășit experiența sa în dezvoltarea unei afaceri pornind de la pasiunea sa pentru fotografie.
  2. Crearea unor planuri de afaceri: Tinerii participanți au fost implicați activ în dezvoltarea unor planuri de afaceri, utilizând modelul Business Canvas, cu ajutorul căruia au explorat potențialul ideilor lor.
  3. Promovarea orașului Târgoviște: Prin intermediul unei campanii de promovare a orașului participanții și-au valorificat practic competențele din cadrul activităților.

Rezultatele acestui schimb au fost remarcabile, iar tinerii participanți s-au întors în comunitățile lor cu noi cunoștințe despre antreprenoriat, încredere în sine și un entuziasm crescut, fiind gata de acțiune.

Asociația Be You dorește angrenarea cât mai multor participanți prin intermediul proiectelor Erasmus+, al atelierelor educative și al evenimentelor organizate, cu scopul de a dezvolta eficient și durabil comunitatea locală.

Activitatea „YouthPreneurs: Cultivating the Entrepreneurial Spirit” face parte din proiectul Erasmus+ nr. de identificare 2022-1-RO01-KA151-YOU-000057389, finanțat de Uniunea Europeană. „YouthPreneurs” continuă cu activități de diseminare în comunitatea locală și în comunitățile partenerilor proiectului.

Despre Asociația Be You

Asociația Be You promovează schimburi interculturale între tineri din toată lumea, organizează cursuri de formare, ateliere, proiecte de educație non-formală, evenimente sportive, programe de voluntariat, și nu în ultimul rând, Be You reprezintă un loc în care tinerii își pot exprima liber opiniile și ideile despre evenimentele care se petrec pe plan local, național și internațional.

ALBUM FOTO

Pentru mai multe informații despre activitățile Asociației Be You vă invităm să vizitați site-ul nostru https://beyoueurope.eu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *