Adventures in Global Education

Adventures in Global Education

Este un curs de formare de 6 zile care vizează dezvoltarea competențelor și abilităților lucrătorilor de tineret în utilizarea metodelor de învățare în aer liber pentru educația globală și gândire critică.

Perioada: 15-21 iunie 2022

Locație: Sligo, Irlanda – Bru Moytura Eco Lodge

CONCEPTUL utilizării aventurii și a educației în aer liber a fost dezvoltat ca răspuns la nevoia de a oferi competențe de educație globală lucrătorilor de tineret în moduri noi și din ce în ce mai interactive. Furnizarea metodelor și instrumentelor de educație în aer liber pentru tineri și lucrătorii de tineret pentru abordarea educației despre mediu, egalitate și sărăcie subliniază importanța înțelegerii sistemelor naturale și de mediu ca o experiență de învățare directă, activă.

OBIECTIVE

  • echiparea lucrătorilor de tineret cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a aborda probleme cheie la nivel global prin utilizarea abordărilor experiențiale de educație în aer liber;
  • examinarea semnificației și funcțiilor educației în aer liber ca un set de instrumente pentru explorarea dezvoltării cognitive a gândirii critice, a gândirii sistemelor și a rezolvării de probleme;
  • explorarea narațiunii oferite de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă prin metode de educație în aer liber;
  • explorarea conceptului de „Biofilie” al lui Edward Wilson – o afinitate înnăscută față de lumea naturală – și relația cu cetățenia activă globală;

PROFILUL PARTICIPANTULUI

Cursul se adresează în primul rând lucrătorilor de tineret, tinerilor și asistenților sociali, educatorilor și tuturor celor care au un interes profesional în domeniul educației și a noilor tendințe în educație, în educația pentru cetățenie activă, educația în aer liber și interes în lupta împotriva intoleranței.

Selectăm 3 participanți cu vârsta peste 18 ani (fără limită superioară de vârstă)

COSTURI

Costurile legate de masă și cazare vor fi acoperite de grant. Costurile de călătorie vor fi rambursate potrivit regulilor Erasmus+ în limita a 360 de euro pentru participanții din România.

Se percepe o taxă de participare de către organizația din Irlanda, in valoare de 70 EUR care se achită către partenerul irlandez.

Au prioritate în procesul de selecție membrii și voluntarii activi din Asociația Be You, implicați sau care doresc să se implice în activitățile desfășurate de noi.

Cum aplici?

  1. Citești informațiile complete despre proiect, disponibile în AIGE-Info-Pack
  2. Completezi formularul de selecție https://forms.gle/oGzA7wYjDBm64j9fA

Procesul de selecție este deschis până la data de 12  mai 2022