Ce ne uneste

Selectăm 6 tineri cu vârsta între 14-23 ani, interesați de dialogul intercultural și diversitate religioasă, de promovarea toleranței.

CE NE UNEȘTE PE TOȚI (WHAT UNITES  US  ALL)


Schimb de tineri Erasmus+

Perioada: 12-20 august 2021

Locație: Austria, Klagenfurt

Selectăm 6 tineri cu vârsta cuprinsă între 14-23 ani, interesați de dialogul intercultural și diversitate religioasă, de promovarea toleranței.

Contextul proiectului

Diversitatea interculturală și inter-religioasă din Europa a fost subliniată de situația imigranților. Deseori cultura se leagă de religie și invers.

Scopul principal al proiectului este dialogul intercultural și inter-religios, abordând subiectul în funcție de valorile și obiectivele Programul Erasmus +.

Proiectul va pune accent în special pe dialogul dintre islam, creștinism, iudaism și alte religii prezente în mediul nostru.

Odată cu schimbul de tineri, proiectul promovează respectul și deschiderea pentru diversitatea cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.

Obiective

Principalele obiective ale proiectelor sunt reducerea fricii, prejudecăților și, prin urmare, creșterea toleranței și respectarea drepturilor omului. Acest proiect dorește să contribuie la conștientizarea socială, deci la toleranța religioasă, prevenirea negativismului și a violenței, dezvoltarea abilităților de gândire critică a tinerilor și încurajarea ulterioară a acestora să trăiască în conformitate cu valorile promovate.

Cum aplici?

  1. Citești informațiile complete despre proiect, disponibile în INFOPACK
  2. Completezi FORMULARUL DE SELECȚIE

Procesul de selecție este deschis până la data de 1 iunie 2021