Games 4 The Goals

Games 4 The Goals GAMES 4 THE GOALS

Games 4 The Goals (G4TG) este un curs de formare de opt zile care își propune să dezvolte competențele de educație globală ale lucrătorilor de tineret și educatorilor. Activitățile cursului au în vedere învățarea prin joc, cu accent pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Perioada: 14-22 iunie 2023

Locație: Sligo, Irlanda – Bru Moytura Eco Lodge

Ideea acestui proiect a rezultat din nevoia crescândă a organizațiilor de tineret în a găsi noi modalități interactive de a implica tinerii în activități pe probleme globale precum sărăcia, inegalitatea și schimbările climatice.

Scopul proiectului este de a valorifica puterea jocurilor pentru a dezvolta competențele de alfabetizare media și gândire critică, de a examina valorile din societate și de a încuraja tinerii să acționeze în cunoștință de cauză în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

OBIECTIVE

  • explorarea semnificației și a principiilor gamificării și a utilizărilor sale în educația non-formală;
  • utilizarea abordărilor de învățare bazate pe jocuri pentru a explora piloni cheie ai educației globale (gândirea critică, rezolvarea problemelor și cetățenia activă);
  • utilizarea jocurilor ( jocuri video, jocuri de masă, jocuri de rol) în Educația Globală;
  • echiparea lucrătorilor de tineret astfel încât aceștia să aibă cunoștințele și competențele necesare pentru a discuta probleme globale cheie, cum ar fi schimbările climatice, conflictele și migrația;

PROFILUL PARTICIPANTULUI

Cursul se adresează în primul rând lucrătorilor de tineret, educatorilor și tuturor persoanelor care au un interes profesional în domeniul educației, în educația pentru cetățenie activă, educația în aer liber și interes în lupta împotriva intoleranței.

Selectăm 3 participanți cu vârsta peste 18 ani (fără limită superioară de vârstă)

COSTURI

Costurile legate de masă și cazare vor fi acoperite de grant. Costurile de călătorie vor fi rambursate potrivit regulilor Erasmus+ în limita a 360 de euro pentru participanții din România.

Se percepe o taxă de participare de către organizația din Irlanda, în valoare de 50 EUR care se achită către partenerul irlandez în timpul cursului de formare.

Au prioritate în procesul de selecție membrii și voluntarii activi din Asociația Be You, implicați sau care doresc să se implice în activitățile desfășurate de noi.

CUM APLICI?

  1. Citești informațiile complete despre proiect, disponibile în Games4TheGoals – Info Pack
  2. Completezi formularul de selecție https://forms.gle/WD1Ut3tLrPH7pkXX8 

Procesul de selecție este deschis până la data de 3 Mai 2023.