În dialog cu TINErii

În dialog cu TINEriiÎn dialog cu TINErii

E timpul să îți faci vocea auzită! Părerea ta este importantă și contează!

Schimbarea pornește de la tine, participă la evenimentele de consultare ”În dialog cu TINErii” și arată că îți pasă de comunitatea ta. Implică-te! Asociația Be You te invită la dialog, unde vom vorbi despre implicarea tinerilor în procesul decizional.

În ce context?

Dialogul Uniunii Europene cu Tinerii este un proces participativ al Uniunii Europene și un instrument esențial care permite tinerilor să aibă un dialog cu factorii de decizie, să se implice, să-și prezinte ideile și propunerile factorilor de decizie privind subiecte legate de participare și politici de tineret din UE.

La nivel naţional, Dialogul UE cu tinerii este coordonat de Ministerul Tineretului și Sportului și este implementat de Grupul Național de Lucru. La nivel local, în Dâmbovița, din rețeaua organizațiilor de tineret care implementează dialogul structurat face parte și Asociația Be You.

Tema consultării este obiectivul European pentru #Tineret #9 –  Tineretul pentru Europa, Europa pentru Tineret: Spațiu pentru Democrație și Participare.

Cine?

Evenimentele se adresează tuturor tinerilor din județul Dâmbovița cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Participarea este limitată la maxim 25 de tineri la fiecare eveniment.

Când?

Vor fi organizate 2 evenimente online de consultare:

  1. Sunt tânăr și vocea mea contează – 22 IANUARIE 2021, intervalul orar 16:00 – 18:00. Evenimentul va aborda tema participării la procesul decizional, cu accent pe măsuri și acțiuni care pot asigura accesul tinerilor la informații relevante și cuprinzătoare pentru ei facilitând implicarea în procesul decizional. Tematica va fi abordată prin metoda cafenelei publice și va încerca să răspundă unor întrebări, situații cu care se confruntă tinerii din comunitatea locală la momentul actual în ceea ce privește participarea la procesul decizional. Pentru participare completează formularul de înscriere până la 20 ianuarie 2021.  Aplică aici: https://forms.gle/a8KhpmMbbNGG2ajV7
  2. Am dreptul să particip – 28 IANUARIE 2021, intervalul orar 16:00 – 18:00. Evenimentul va aborda tema participării tinerilor din diverse medii la procesul decizional, cu accent pe măsuri și acțiuni care ar trebui puse în aplicare pentru a asigura accesul tinerilor, inclusiv al celor din medii dezavantajate, la procesele decizionale. Tematica va fi abordată prin metoda Open Space și va încerca să răspundă unor întrebări, situații cu care se confruntă tinerii din comunitatea locală la momentul actual în ceea ce privește participarea la procesul decizional. Tinerii sunt invitați să propună subiecte/probleme pe care doresc să le abordeze în legătură cu tema dată.Pentru participare completează formularul de înscriere până la 26 ianuarie 2021. Aplică aici: https://forms.gle/X9NxhrJcgrrwGfak9

Link-ul de conectare la platforma Zoom va fi trimis participanților selectați cu o zi înainte de eveniment.

Ce se întâmplă cu rezultatele consultărilor?

Rezultatele consultărilor vor sta la baza viitoarelor proiecte implementate de asociația noastră, vor fi aduse la cunoștința autorităților locale, județene, instituțiilor și organizațiilor interesate. De asemenea, rezultatele vor fi înaintate către Grupul Național de Lucru și vor conta pentru Strategia Uniunii Europene pentru Tineret.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter Sign Up

[Add Form shortcode]