Manual de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene

Manual de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor EuropeneManual de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene


În cadrul proiectului nostru, care este orientat spre combaterea euroscepticismului, am dezvoltat un Manual cu metode bazate pe artă. Manualul subliniază puterea transformatoare a artei inclusă în educație pentru abilitarea tinerilor. Manualul prezintă arta ca un mediu pentru implicarea tinerilor în procese creative, extinse dincolo de granițele mediilor academice tradiționale.

Scop: transmiterea mesajului european într-un mod mai accesibil tinerilor

Focus: participarea tinerilor la viața democratică și a comunității

Manualul prezintă rolurile semnificative pe care arta le poate juca în educație în:

  • Împuternicirea tinerilor din zonele marginalizate pentru a deveni cetățeni activi, contracarând sentimentele de vulnerabilitate care pot duce la euroscepticism.
  • Valorificarea puterii artelor pentru împuternicirea indivizilor, oferind o alternativă contra viziunilor eurosceptice prin acțiuni pozitive bazate pe comunitate.
  • Transformarea spațiilor neglijate în cadrul comunităților poate deveni simboluri ale unității europene și ale moștenirii culturale comune.
  • Identificarea oportunităților de implicare și dezvoltare a tinerilor într-un peisaj post-pandemic, consolidând astfel proiectul european la nivel local.
  • Facilitarea participării la activități non-formale despre Europa poate stimula o identitate europeană mai puternică și poate combate sentimentele eurosceptice.

Manualul colectează 15 activități artistice inovatoare – legate de pictură, artizanat, croitorie, fotografie și teatru. Activitățile pot fi adaptate și aplicate în contexte diferite, ajutând lucrătorii de tineret să abordeze subiecte europene și să combată euroscepticismul.

Manual on tackling Euroscepticism and teaching European values through Art RO

FRANCEZĂ

Manual on tackling Euroscepticism and teaching European values through Art FR

ITALIANĂ

Manual on tackling Euroscepticism and teaching European values through Art IT

SLOVACĂ

Manual on tackling Euroscepticism and teaching European values through Art SK

Evaluare Manual de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene

Te felicităm pentru că folosești manualul nostru. Feedback-ul tău este prețios și ne ajută să evaluăm și să îmbunătățim munca viitoare. Te rugăm să acorzi câteva minute completării formularului de feedback – https://forms.gle/dD5uN7kJFfP7adKj7

*Resursă Educațională Deschisă (OER)

 

Tags: #ABF #ARTforEU #beyoueurope #erasmusplus #EUforYOUth #euroscepticism #terraditutti #unifi #youthworkers #yysk

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *