Out of the City

Out of the City – Comunicat de presă

Asociația Be You, reprezentată de 6 membri și voluntari dedicați, a participat la o mobilitate internațională în cadrul proiectului Erasmus+ KA220 „Out of the City”, cofinanțat de Comisia Europeană. În perioada 3 – 7 martie 2024, aceștia au luat parte la o vizită de studiu în Serbia, axată pe pregătirea metodologiei pentru munca cu tinerii din mediul rural.

Obiectivele specifice ale vizitei de studiu au fost strâns legate de obiectivele generale ale proiectului și au inclus pregătirea unei metodologii pentru munca cu tinerii din mediul rural, formarea lucrătorilor de tineret, a tinerilor interesați și a comunităților locale despre importanța muncii cu tinerii în mediul rural.

Prin intermediul acestei mobilități, membrii și voluntarii asociației Be You, alături de partenerii din Slovenia și Italia, au avut oportunitatea de a observa practici ale muncii cu tinerii în mediul rural din Serbia. Această experiență a evidențiat necesitatea dezvoltării unei metodologii robuste și eficiente care să abordeze nevoile specifice ale tinerilor din mediul rural.

Următoarea etapă a proiectului implică o vizită de lucru în Slovenia pentru dezvoltarea metodologiei și formarea unor noi lucrători de tineret. Prin aceste inițiative, asociația Be You își propune să aducă o contribuție semnificativă la realizarea obiectivelor generale ale proiectului Erasmus+ KA220 Out of the City.

Pentru mai multe informații despre activitățile și rezultatele proiectului, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@beyoueurope.

Despre Asociația Be You:

Asociația Be You este o organizație non-guvernamentală dedicată dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, promovând incluziunea socială, educația non-formală și implicarea civică. Cu o vastă experiență în proiecte naționale și internaționale, Asociația Be You își propune să ofere oportunități semnificative pentru creșterea și dezvoltarea tinerilor.