Tinerii în dialog cu Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE

Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE este un forum parlamentar pentru dialog democratic între Uniunea Europeană și țări din Africa, Caraibe și Pacific.Tinerii în dialog cu Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE

Impactul covid-19 asupra tineretului

 Ce este Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE?

Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE este un forum parlamentar pentru dialog democratic între Uniunea Europeană și țări din Africa, Caraibe și Pacific. Aceasta reunește deputați europeni și parlamentari originari din statele ACP. Acordul dintre aceste state a fost încheiat pentru a ameliora nivelul de trai şi dezvoltarea economică în ţările ACP şi pentru a stabili o strânsă cooperare între acestea şi Uniunea Europeană.

Inițiativele Adunării Parlamentare Paritare ACP-UE

Conferința Tinerii în dialog cu Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE este una dintre inițiativele acestui forum parlamentar. Conferința a creat un cadrul de dialog unde tinerii din România, Rwanda și Benin au dezbătut impactul covid-19 asupra lor.

Cele mai mari probleme aduse în discuție au fost pe teme precum:

  • accesul la educație
  • infrastructura digitală
  • sistemul sanitar și sănătatea mintală
  • economia
  • antreprenoriatul
  • agricultura și subzistența

Țările slab dezvoltate sunt cel mai grav afectate de pandemie, iar situația socio-economică s-a înrăutățit și mai mult afectând populația.

Participarea la conferință m-a ajutat să înțeleg că anumite probleme sunt comune indiferent de locul în care ne aflăm. Cu toții ne dorim să fim ascultați și implicați în procesul de soluționare a acestor probleme.

Tinerii simt presiunea acestor probleme și își doresc să fie implicați în procesul decizional, să își facă vocea auzită. Nevoia de a fi ascultați real de către decidenți este foarte mare. Astfel, în urma unui dialog bilateral deschis pot fi identificate cele mai bune soluții de acțiune în combaterea problemelor ridicate.

Tinerii au capacitatea de a depăși aceste obstacole însă au nevoie de sprijin. Astfel, programele și inițiativele de dezvoltare ACP-UE trebuie să abordeze eficient aceste probleme pentru a ieși din criză. O soluție o reprezintă colaborarea puternică cu tinerii. Punerea la dispoziție de resurse materiale și financiare ar ajuta tinerii să se implice activ în abordarea acestor provocări.

În urma conferinței am mari așteptări de la ACP-UE  ca forum parlamentar pentru dialog democratic cu tinerii.

Ilona Balint

Vicepreședinte Be You

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *