ACTING FOR CHANGE

ACTING FOR CHANGEACTING FOR CHANGE: Teatru Forum în Participarea Tinerilor – împuternicește lucrătorii de tineret din Europa.

În perioada 21-26 martie 2024, Târgoviște a fost gazda cursului de formare Erasmus+ „ACTING FOR CHANGE:Teatru Forum în Participarea Tinerilor”.
Mobilitatea a fost coordonată de Asociația Be You, organizație Acreditată în domeniul Tineret, în parteneriat cu Asociación Arte Terapia Minarai, Amigos de Europa, Municipality of Altea (EuroAltea) – Spania, Forum for Educational Change – FECH-Macedonia de Nord, Fórum Kulturális Egyesület, Nők a Jövőért Egyesület – Ungaria, Fundacja Projektowania Zmiany Edukacyjnej WYOBRAŹNIEJ – Polonia, IVK Norge – Norvegia și Oriel APS – Italia.
Acest curs a reprezentat o oportunitate deosebită pentru lucrătorii de tineret de a se perfecționa și de a-și dezvolta competențele în utilizarea teatrului forum și a improvizației ca instrumente puternice de implicare și împuternicire a tinerilor în participarea activă.
Cei 19 lucrători de tineret au provenit din diverse medii împărtășind un interes comun pentru implicarea tinerilor în comunitate și schimbarea socială. Temele abordate au inclus teatrul forum, teatrul de improvizație, incluziunea tinerilor, participarea acestora și implicarea în procesele sociale.
Principalele obiective ale cursului au fost:
  • Explorarea unor metode eficiente și creative de implicare a tinerilor pentru dezvoltarea abilităților lor de cetățenie activă.
  • Înțelegerea tehnicilor de improvizație și teatru forum ca instrumente de promovare a schimbării sociale.
  • Echiparea lucrătorilor de tineret cu metodologia teatrului forum.
  • Oferirea unui spațiu participanților pentru a discuta și a împărtăși cele mai bune practici privind împuternicirea tinerilor.
Prin intermediul exercițiilor practice participanții au avut ocazia să-și îmbunătățească abilitățile și să-și valorifice cunoștințele în teatrul forum. Au fost încurajați să aplice noile tehnici și metodologii în activitățile lor cu tinerii, pentru a stimula participarea activă și pentru a promova schimbarea socială în comunitățile lor.
Cursul “ACTING FOR CHANGE: Teatru Forum în Participarea Tinerilor” a demonstrat încă o dată importanța educației non-formale în dezvoltarea personală și profesională a lucrătorilor de tineret și în promovarea schimbării sociale pozitive în comunitățile locale.
De asemenea, „ACTING FOR CHANGE”a reprezentat prima mobilitate a proiectului 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124189 co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
Pentru mai multe informații despre acest curs de formare și următoarele mobilități din cadrul proiectului ne puteți contacta la adresa de email office@beyoueurope.eu.