Războiul și evenimentele violente care au început în 2010 în estul mijlociu au generat mai mult de 10 milioane de copii refugiați din Siria, Afganistan și Irak care caută protecție în Europa și țările vecine.
Uniunea Europeană și guvernele țărilor membre depun eforturi mari pentru a acoperi costurile cu produsele alimentare, adăpostul și nevoile educaționale ale copiilor refugiați, dar cu toate acestea, sentimentele și atitudinile rasiste, prejudecățile, discriminarea și ostilitatea față de refugiați, sunt în creștere.
Scopul proiectului
Proiectul urmărește să crească capacitatea lucrătorilor de tineret și voluntarilor din organizațiile partenere de a promova conștientizarea și empatia pentru copii refugiați în societate prin activități de voluntariat pentru tineret. Dorim să obținem un impact pozitiv asupra situațiilor de conflict social bazate pe criza refugiaților care afectează nu numai contextele locale ale partenerilor de proiect, ci și întreaga Europă.
Participanți
În proiect vor fi implicați 26 de tineri voluntari și 5 lideri de organizații din România, Turcia, Italia și Bulgaria.
Participanții la proiect sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani. De asemenea, vor fi implicați și participanți ai minorităților naționale, migranți sau refugiați.
Activități
Activitățile proiectului includ întâlniri zilnice, cunoaștere reciprocă, activități de energizare, învățare nonformală, ateliere despre migrație, refugiați, solicitanți de azil, metode de combatere a radicalizării, rasismului. De asemenea participanții au ocazia să cunoască amănunte despre istoria, geografia și structura socio-culturală a Antalyei prin multiple vizite la cele mai importante obiective turistice.
Loc: Antalya – http://falezuygulamaoteli.com
Dată: 14-22 aprilie 2019