I HAVE A GREEN

I HAVE A GREEN

I Have a Green este un schimb de tineri care are ca scop dezvoltarea competențelor tinerilor în protecția mediului, cetățenia activă și digitalizare.

DATELE PROIECTULUI

Schimbul de tineri: 06 – 15 noiembrie 2022

Loc desfășurare: Târgoviște, Hotel Dâmbovița

Participanți: 35 de tineri și lideri de tineret

Țări participante: România, Bulgaria, Estonia, Italia și Spania

Teme abordate: protecția mediului, sustenabilitate, digitalizare, competențe ecologice

CONTEXTUL PROIECTULUI

Comunitățile europene se confruntă cu o mulțime de probleme de mediu. Însă chiar și așa, doar o mică parte a populației, incluzând tinerii, este preocupată de acestea. Acțiunile noastre de zi cu zi au un impact mare asupra mediului.

Prin proiectul „I Have a Green” dorim să sensibilizăm tinerii cu privire la problemele de mediu și să ne concentrăm pe dezvoltarea „competențelor ecologice”. Proiectul va ajuta tinerii să găsească cele mai bune soluții la problemele de mediu și să învețe practici care pot fi incluse în viața de zi cu zi pentru a proteja mediul. Fiecare dintre participanți va învăța să fie un cetățean activ pentru un mediu verde și sănătos.

PARTENERI PROIECT

Asociația Be You – Romania  – coordonator

I am You Peace Global – Bulgaria

Seiklejate Vennaskond – Estonia

Associazione culturale Eufemia APS – Italia

Asociación Amigos de Europa – Spania

SCOP ȘI OBIECTIVE

I Have a Green are ca scop dezvoltarea abilităților tinerilor în protecția mediului, cetățenie activă și digitalizare. Astfel, va contribui la orientarea acestora către un viitor verde și durabil.

Obiective:

  • Să stimuleze cetățenia activă a tinerilor pentru un mediu verde;
  • Să exploreze cele mai bune modalități și bune practici de a acționa în viața de zi cu zi pentru un mediu durabil și verde;
  • Să utilizeze instrumente digitale în crearea de campanii sociale care promovează practici sustenabile pentru un mediu durabil și ecologic.

PROFILUL PARTICIPANTULUI:

Grupul țintă pentru schimbul de tineri este format din 30 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-28 de ani și 5 lideri de grup cu vârsta de peste 20 de ani, fără limită superioară de vârstă.

Fiecare grup național va fi alcătuit din 6 tineri și un lider de grup.

Tinerii care vor lua parte la acest schimb trebuie să fie interesați de tema proiectului și motivați să dobândească cunoștințe și abilități în protecția mediului.

CUM APLICI?

  1. Citești informațiile complete despre proiect, disponibile în INFOPACK;
  2. Completezi  FORMULARUL AICI

Procesul de selecție este deschis până la data de  15 octombrie 2022.