Stop Bullying

Bullying-ul este cel mai prezent fenomen din mediul educațional, cu impact negativ asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale a victimelor

Stop Bullying

Bullying-ul este cel mai prezent fenomen din mediul educațional, cu impact negativ asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale a victimelor.

Bullying-ul include violența fizică, amenințările, excluderea socială, alte violențe psihologice care sunt dăunătoare pentru sănătatea fizică și psihică a tinerilor.

Studiile relevă că bullying-ul în adolescență poate avea efecte mai grave pe termen lung asupra sănătății mintale, decât supunerea la maltratări în timpul copilăriei.

Aplică acum!

Mobilitatea va avea loc în perioada 08-17 august 2021 în Aninoasa, Dâmbovița.

Bullying-ul în comunitate

Stoparea bullying-ului reprezintă una dintre prioritățile importante ale Strategiei Consiliului Europei privind drepturile copilului. La nivel european, România se află pe locul 3 din 42 de țări cu cea mai mare rată de bullying conform Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit aceleiași instituții (Organizația Mondială a Sănătății) 13% dintre copiii de 11 ani au fost hărțuiți de două ori pe lună, 12% dintre copiii peste 13-15 ani au fost hărțuiți de două ori pe lună și 78 dintre tineri au combătut discursul de ură online.

Consecințele bullying-ului pot fi devastatoare asupra viitorului tinerilor, conform statisticilor 44,5% din tinerii afectați de bullying renunță la învățământ după ciclul gimnazial, 9,2% lipsesc de la școală 3-4 zile pe parcursul a două săptămâni, 42,4% se simt excluși, 63,9% sunt anxioși la test și examene. Pe termen lung, toate aceste consecințe duc la excluziune socială, abandon școlar, depresie și gânduri de suicid și chiar la sinucidere.

Cei mai afectați de bullying sunt tinerii defavorizați care se confruntă cu obstacole socio-economice și culturale, tineri care provin din zonele rurale și de la periferia orașului, tineri aparținând minorităților etice.

Parteneri

În acest context, a luat naștere proiectul „Stop Bullying”, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, care va fi implementat în parteneriat cu 5 organizații:

  • Asociatia Be You-Romania – organizație coordonatoare;
  • Youthfully Yours-Slovacia;
  • Stowarzyszenie Sztukater-Polonia;
  • European Youth Centre Břeclav-Cehia;
  • Primăria Pendik – Turcia.

Scopul proiectului nostru este de a echipa tinerii cu metode de educație bazată pe drepturile omului, democrație și cetățenie activă pentru a acționa împotriva bullying-ului atât din rolul de victimă, cât și rolul de martor și de a reduce acest fenomen în rândul tinerilor.

Obiectivele proiectului

  • creșterea nivelului de cunoștințe despre fenomenul de bullying, tipurile de bullying și manifestările acestuia;
  • să crească gradul de conștientizare cu privire la cauzele și consecințele bullyingului și al ciberbullying-ului;
  • să echipeze tinerii cu metode bazate pe drepturile omului, democrație și cetățenie activă pentru a lua măsuri în fața bullying-ului.

#stopbullyinginEU #erasmusplus #asociatiabeyou

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter