EU particip!

Viața democratică devine un reper important

Viața democratică devine un reper important

Pentru a ne putea bucura de beneficiile democrației, participarea la viața democratică devine un reper important pentru fiecare cetățean. Acest reper a stat la baza atelierului ‘Eu Particip’ care s-a desfășurat la Colegiul Național Constatin Carabella din Târgoviște. De asemenea, atelierul a marcat începutul activităților premergătoare proiectului Erasmus+ ‘All for Democracy’, coordonat de asociația noastră, care se va desfășura în perioada 5-14 mai, abordând tema democrației, al alegerilor europene și cetățenia activă.Activitatea a început cu o discuție despre participarea și implicarea în societate, importanța alegerilor pentru o societate democratică, rolul campaniei #dedataastavotez și modalități de implicare în cadrul campaniei. Tinerii au adus argumente cu privire la implicarea în procesul electoral subliniind faptul că este modul prin care se fac auziți. Desigur, implicarea în procesul electoral trebuie continuată prin implicare activă în societate și în procesul decizional.

Making link

Atelierul a continuat cu o activitate practică desfășurată prin metoda ”Making links”. Tinerii au intrat în rolul celor mai importanți actori dintr-o societate: cetățenii, sectorul ONG, guvernul și media. Au indentificat responsabilitățile și rolul pe care îl au aceștia, după care fiecare grup a avut de formulat cereri la adresa celorlați actori prin care aceștia să își îndeplinească mai bine rolurile. Cererile au fost dezbătute în cadrul celor 3 runde de negocieri care au avut loc între toți actorii implicați. Tinerii au intrat foarte bine în roluri și au negociat cu multă abilitate cerințele formulate atingând rezultatele dorite.

Prin intermediul acestei activități tinerii au înțeles importanța, rolurile și responsabilitățile cetățenilor, sectorului ONG, guvernului și mass-mediei într-o societate democratică. Și-au dezvoltat gândirea critică, abilitățile de argumentare și negociere.
Mulțumim Biroului de Informare al Parlamentului European în România pentru implicare și sprijinul oferit.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *